Celebrul institut Pantone, culorile anului 2021

Celebrul institut Pantone a ales, pentru a doua oară în istorie, două culori, în loc de una: gri suprem (ultimate gray) şi galben luminat (illuminating yellow). Decizia de a numi două nuanțe aparent fără legătură, este un răspuns la anul fără precedent care a trecut.

10 dec. 2020, 08:30
Celebrul institut Pantone, culorile anului 2021
Celebrul institut Pantone, culorile anului 2021

Celebrul institut Pantone, culorile anului 2021. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey, o nuanță liniștitoare de gri, care aduce în minte fundații stabile de beton și plaje de pietriș senin și PANTONE 13-0647 Illuminating, un galben strălucitor care evocă un soare cald, mușcătura revigorantă a unei lămâi tarte și a spiritelor vesele.

Citeşte şi: Ce inseamna cand visezi apa. Ce simbol au culorile si starea apei din vis

Descris de institut ca „mariajul unor culori care transmit un mesaj de putere și speranță și care este atât de durabil cât și de înălțător”, fiecare dintre culori are un scop specific.

Fiecare dintre ele are propriul său aspect emoțional, griul fiind cel mai solidar și solid, fundamentul practic de care avem nevoie, iar galbenul este despre speranță și soare și voie bună”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al institutului, pentru revista TIME, citat de Adevărul.ro.

Galben şi Gri, culorile anului 2021

Celebrul institut Pantone, culorile anului 2021

Alegerea de a include două culori în acest an a fost influențată de pandemie și evenimente precum protestele Black Lives Matter din 2020. După un an în care distanțarea socială a devenit noua normalitate și oamenii s-au organizat în masă în întreaga lume, pentru a cere justiție rasială, importanța conexiunii este în prim-planul minții multor oameni.

Reprezentant Pantone: „Conexiunile cu ceilalți ne-au dat putere și forță, precum și speranța și perspectivele pozitive care sunt esențiale pentru a merge mai departe”.

Citeşte şi: Video amuzant de 1 Decembrie! Trei tinere din Funafuti vorbesc despre realizarea metroului din Drumul Taberei

Potrivit lui Laurie Pressman, Vicepreședinte a Institutului Pantone, această nevoie esențială de relații se reflectă în decizia Pantone de a selecta două culori în acest an, lucru care s-a făcut o singură dată înainte (în 2016, când institutul a ales Rose Quartz și Serenity ca un semn la fluiditatea crescândă în jurul normelor de gen):

Ceva care a fost evident în general este cât de mult avem nevoie unul de celălalt, că aceste conexiuni cu ceilalți ne-au dat putere și forță, precum și speranța și perspectivele pozitive, care sunt esențiale pentru a merge mai departe”, a spus ea. „Prin alegerea a două culori independente, acest lucru ne-a ajutat să transmitem subliminal acest mesaj”.

Pandemia a afectat și procesul de selectare a culorii din acest an. În timp ce cercetătorii de la institut petrec de obicei anul călătorind pentru a cerceta tendințele culorilor din întreaga lume înainte de a face alegerea finală, restricțiile au împiedicat acest lucru şi au colaborat mai mai mult online pentru ca angajații din întreaga lume să raporteze tendințele.