Celebrul „Magic” Johnson revine în baschet. Este noul preşedinte al lui LA Lakers

Fostul baschetbalist Earvin "Magic" Johnson, în vârstă de 57 de ani, a devenit, marţi, preşedinte al operaţiunilor de baschet la Los Angeles Lakers, grupare la care a fost legitimat timp de 14 sezoane.

22 feb. 2017, 07:16
Celebrul „Magic” Johnson revine în baschet. Este noul preşedinte al lui LA Lakers

LA Lakers l-a numit pe „Magic” Johnson la conducere după ce l-a demis pe managerul general Mitch Kupchak. Decizia a fost luată de Jeanie Buss, preşedinte şi coproprietar al echipei, care l-a înlăturat su pe fratele sau, Jim, din funcţia de vicepreşedinte executiv însărcinat cu operaţiunile de baschet.

Jim Buss are în continuare acţiuni la echipa, dar nu se va mai implică în decizii legate de personal, a precizat Jeanie Buss. „Am luat aceste decizii cu un scop. Toţi cei de la Lakers vor trage acum în aceeaşi direcţie, direcţia stabilită de mine şi de Magic Johnson. Suntem hotărâţi să ne luptăm că să câştigăm din nou titlul în NBA„, a explicat Jeanie Buss într-un comunicat.

Mitch Kupchak a ajutat LA Lakers să câştige de două ori NBA în 17 sezoane, dar tentativele recente de a readuce gloria echipei au eşuat.

Earvin „Magic” Johnson a jucat întreagă carieră în NBA la LA Lakers şi s-a retras din activitatea sportivă în 1996,. A câştigat de cinci ori titlul în NBA.