Celebrul surfer Marcio „Mad Dog” Freire a murit în timp ce se antrena pe valurile uriaşe din Portugalia FOTO

Surferul brazilian Marcio Freire a murit joi în timp ce făcea surfing pe valurile uriașe din Nazaré, pe coasta Portugaliei, potrivit autorităților maritime din localitate.

06 ian. 2023, 14:56
Celebrul surfer Marcio „Mad Dog” Freire a murit în timp ce se antrena pe valurile uriaşe din Portugalia FOTO

Freire, în vârstă de 47 de ani, a fost recuperat din apă de personalul dotat cu jet-skiuri și adus la mal, dar toate încercările de resuscitare au eșuat. Freire era unul dintre cei trei surferi brazilieni, cunoscuți sub numele de „Mad Dogs”, care au devenit faimoși după ce au reușit să navigheze valul uriaș „Fălci” din Hawaii.

Surferii au apărut în 2016 în documentarul Mad Dogs.

După aflarea veștii, alți surferi i-au adus un omagiu pe Instagram.

„Făcea surfing toată ziua cu un zâmbet larg pe față. Așa va rămâne în amintirea mea. O legendă”, a postat Nic von Rupp, un alt surfer care obișnuiește să înfrunte valurile uriașe.

Nazare

„Azi am pierdut un mare om, un foarte bun prieten și un surfer legendar, Marcio Freire. El era un suflet așa de fericit, mereu cu zâmbetul pe față… Odihnește-te în pace, prietene”, a scris și fotograful sportiv Fred Pompermayer.

Nazare

Nazaré este un loc renumit pentru valurile sale uriașe, unele dintre cele mai mari din lume. Ele sunt amplificate de un canion subacvatic de 5 kilometri adâncime care se termină acolo unde Atlanticul de Nord întâlnește țărmul în apropierea fostului sat de pescari.

Citește şi: Fostul mare fotbalist italian Gianluca Vialli a murit la 58 de ani