Celebrul violonist Edvin Marton a ajuns la Spitalul Floreasca după ce a căzut şi s-a lovit la cap

Violonistul Edvin Marton, care va concerta miercuri seară, la Bucureşti, în cadrul Galei "Crăciun Vienez" de la Sala Palatului, s-a prezentat, marţi la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă. Celebrul violonist a fost supus  unui RMN, iar rezultatele arată că nu are leziuni posttraumatice. Marton va susţine concertul, în sală urmând să fie prezent şi un medic.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 08:54
Celebrul violonist Edvin Marton a ajuns la Spitalul Floreasca după ce a căzut şi s-a lovit la cap

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, pentru Mediafax, că Edvin Marton a ajuns marţi seară la unitatea sanitară, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă. El a fost supus unor investigaţii medicale de urgenţă, printre care şi o radiografie, rezultatele fiind bune.

„Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere”, a adăugat medicul Opriţa.

Potrivit lui Opriţa, violonistul a revenit marţi la Spitalul Floreasca pentru un examen RMN.  El a precizat că Marton a acuzat dureri în zona cefei.

Starea violonistului este stabilă

Medicul Cristian Pandrea a declarat la România TV că starea pacientului este stabilă şi ca acesta a revenit, miercuri, în spital pentru a i se efectua o investigaţie RMN în vederea depistării unei eventuale leziuni. Pandrea a precizat că violonistul a acuzat dureri la nivelul coloanei vertebrale, iar decizia de a rămâne internat va fi luată în funcţie de rezultatele examenului RMN.

Întrebat dacă va mai putea concerta miercuri seară, medicul a răspuns că decizia îi aparţine violonistului, în momentul de faţă starea sa fiind „stabilă, fără deficienţe neurologice de vreun fel”.

UPDATE 1: Rezultatele RMN-ului

Examinarea RMN arată că violonistul Edvin Marton nu are leziuni posttraumatice, a declarat, pentru Mediafax, medicul Bogdan Opriţa.

Medicul a spus că, deşi acuză dureri în zona cefei, Marton a transmis, prin impresar că, având ajutorul medicilor şi al medicamentelor, speră că va reuşi să susţină concertul de miercuri, de la Sala Palatului.

Totodată, în sală va fi prezent şi un medic din echipa clinicii Biomedica, pentru a interveni în cazul în care durerile s-ar acutiza.

Violonistul Edvin Marton a fost supus unui RMN pentru a se stabili dacă în urma căzăturii are traumatisme la coloană. El este în prezent internat la clinica Biomedica, investigaţia fiindu-i făcută la Spitalul Floreasca.

UPDATE 2: Edvin Marton a fost externat

Violonistul a fost externat în jurul orei 15.00 şi a declarat că cel mai mult îşi doreşte să fie pe scenă miercuri seară. Aceasta a spus că are dureri foarte mari la spate, motiv pentru care a primit o perfuzie cu analgezice. Pentru a fi într-o formă foarte bună la concert, artistului i se vor mai face câteva injecţii.

Violonistul Edvin Martona susţinut, marţi, o conferinţă de presă la Bucureşti, în care a declarat că a sărbătorit Crăciunul, pe 5 decembrie, deoarece pe 24 decembrie va fi în turneu, în China.

Muzicianul a mărturisit că anul acesta este pentru prima dată când petrece Crăciunul departe de familia sa – soţia şi cei doi fii, unul în vârstă de 2 ani şi cel mai mic, de 8 luni. Astfel, Edvin Marton şi-a chemat întreaga familie la el acasă, pe 5 decembrie, pentru a împodobi bradul şi pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton îşi va continua turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China. În acest turneu, Marton va fi însoţit, însă, de sora sa.