Celentano din Las Fierbinți a cerut daune de 900.000 de euro! Actorul vrea bani pentru aparițiile de la TV, cinematografe și internet! Ce s-a întâmplat cu procesul

Lovitură pentru Celentano din Las Fierbinți. Actorul a pierdut în primă instanță procesul cu CREDIDAM. Acesta a făcut totuși apel în speranța că rezultatul va fi schimbat.

10 ian. 2022, 09:27
Celentano din Las Fierbinți a cerut daune de 900.000 de euro! Actorul vrea bani pentru aparițiile de la TV, cinematografe și internet! Ce s-a întâmplat cu procesul

Celentano din Las Fierbinți a cerut daune de 900.000 de euro! Adrian Văncică, alias Celentano, a pierdut procesul prin care dăduse în judecată CREDIDAM, pe motiv că nu i-au fost repartizate corect drepturile de autor de la respectivul organism de gestiune colectivă.

Celentano din Las Fierbinți a cerut daune de 900.000 de euro! Actorul vrea bani pentru aparițiile de la TV, cinematografe și internet! Ce s-a întâmplat cu procesul

”Reclamantul, prin avocat, solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, obligarea organismului de gestiune colectivă CREDIDAM la plata sumei de 4.050.000 lei echivalentul a 900.000 euro, de la data introducerii acțiunii, reprezentând diferența dintre remunerația cuvenită a artistului și remunerația efectiv plătită pentru toate sursele de colectare interne și externe pentru perioada 2010-2016 (…)

Nu omite producțiile care la acest moment sunt generatoare de cea mai mare audienta si, implicit, de cea mai mare remunerație pentru artiști: Serialul Las Fierbinți difuzat de Pro TV, unde artistul Vancică Adrian interpretează rolul lui Celentano, film retransmis prin cablu /ambiental/ internet ètc. În plus, reclamantul face parte si din trupa de stand-up comedy Cafe Deko care își desfășoară activitatea in Centrul Vechi din București cu spectacole săptămânale, zona arhicunoscuta si frecventată de public”, se arată în cererea lui Văncică.

„Las Fierbinți” se difuzează de mai bine de 10 ani la Pro TV şi are un succes imens la publicul din România. Astfel, şi salariile actorilor sunt pe măsură!

Adrian Văncică, interpretul unuia dintre cele mai dificile roluri, „Celentatno”, este plătit cu 1.500 de euro pentru fiecare episod filmat. Culmea este că Pro Tv ar fi vrut inițial să îi dea rolul lui Celentano cântărețului Mihai Mărgineanu, cel care este Ardiles în serial. Adrian Văncică a explicat de ce nu a fost ales, în cele din urmă, Mihai Mărgineanu în rolul bețivului, dar și cât de greu i-a fost să se acomodeze cu personajul. „De asta n-a fost Margineanu, pentru că beția e greu de jucat pentru un actor, darămite pentru cineva care nu e actor. Și am găsit un drum. Celentano în primul sezon avea câteva apariții , apoi lucrurile au evoluat firesc” a povestit Adrian Văncică.

A doua cea mai mare sumă încasată de către un actor care joacă în serialul „Las Fierbinți” este de 1.000 de euro şi îi revine lui Mihai Bobonete, care joacă rolul cârciumarului în serial, Bobiţă. Tot 1.000 de euro pe episod primeşte şi Constantin Diţă, alias Giani. Anca Dumitra, care la rândul ei a făcut senzație cu interpretarea personajului Gianina, primește pentru fiecare episod filmat suma de 500 de euro.

Citește și: Adrian Văncică a demisionat de la Teatrul Nottara. Motivul care l-a făcut pe „Celentano” să ia decizia radicală