Celulă de criză la MAI. Ludovic Orban intervine la Piatra Neamţ, luând legătura cu pompierii care au stins focul

Celulă de criză la MAI. Ludovic Orban a luat legătura de urgență cu pomperii care au intervenit la stingerea incendiului de la Piatra Neamț. El a avut mai multe discuții telefonice cu cei care au intervenit la fața locului. Pe drum către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se află și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

14 nov. 2020, 21:57
Celulă de criză la MAI. Ludovic Orban intervine la Piatra Neamţ, luând legătura cu pompierii care au stins focul
Premierul Ludovic Orban intervine la Piatra Neamţ

Celulă de criză la MAI. Premierul României, Ludovic Orban, se implică în ancheta deschisă în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, secţia ATI, unde, până acum, şi-au pierdut viaţa zece persoane.

Celulă de criză la MAI

La Ministerul Afacerilor Interne a fost întocmită o celulă de criză în cazul incendiului de la Piatra Neamţ, formată din premierul Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat Bogdan Despescu. Cei trei comunică și își coordonează activitățile pentru a gestiona cât mai bine situația.

Citeşte şi: Incendiu la ATI Piatra Neamţ. 10 persoane au murit, iar medicul de gardă are arsuri pe 80% din corp VIDEO

ISU Neamț a confirmat al zecelea deces al unui pacient, precizând că este posibil ca lista neagră să nu se închidă aici, alte șapte persoane fiind în stare critică. De asemenea, doctorul Denciu, care era de gardă și a suferit arsuri importante pe 80% din corp, este în stare foarte gravă.

Celulă de criză la MAI. Urmează să fie stabilită cauza incendiului. Astăzi s-a lucrat la recompartimentarea secției și pompierii trebuie să stabilească dacă există vreo legătură între lucrările făcute și izbucnirea focului.

Ce spune directorul Spitalului Piatra Neamţ

Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat, pentru MEDIAFAX: „Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.