Celulele stem, folosite în primul studiu clinic pentru copiii suferinzi de paralizie cerebrală

Publicat: Luni, 31 Martie 2014 14:37 // Actualizat: Luni, 31 Martie 2014 14:37 // Sursa: romaniatv.net

Primul studiu clinic din Romania, care vizeaza utilizarea terapeutica a sangelui cordonal recoltat la nastere, in cazul copiilor suferinzi de paralizie cerebrala, a fost lansat la inceputul lunii martie, de una din bancile membre Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem.

Programul reprezinta o premiera in medicina autohtona si este rezultatul unui parteneriat intre una din bancile membre ARBACS, Clinica de Neurologie Pediatrica – Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr A. Obregia”, Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni, Clinica de pediatrie, Departamentul Transplant Medular.

În România, există în prezent circa 21.000 de copii afectaţi de paralizie cerebrală.

Studiul clinic urmeaza sa verifice siguranta si fezabilitatea transfuziei de sange cordonal de celule stem, precum si masura in care acestea pot trata paralizia cerebrala, totodata dorind sa le aduca acestor copii, parintilor si familiilor lor o sansa la o viata normala, ferita de complicatii.

Studiile arată că sunt MOLECULE MINUNE care salvează creierul

"Lansarea acestui program reprezinta un pas urias in medicina practicata in Romania. (...) Speram ca rezultatele studiului clinic sa fie promitatoare si ca tratamentul sa poata fi extins, in timp, catre toti bolnavii cu paralizie cerebrala, de orice varsta", a declarat dr. Bogdan Ivanescu, presedintele ARBACS.

Paralizia cerebrala este cea mai frecventa afectiune neurologica, non-progresiva, la copii si principala cauza de dizabilitate neuromotorie. Aproximativ 90% dintre cazurile de paralizie cerebrala sunt congenitale, iar la ora actuala nu exista decat tratamente de recuperare si de prevenire sau control al complicatiilor, neputand fi insa vindecate.

Citeşte şi Cercetătorii au creat un creier în miniatură cu ajutorul celulelor stem

Sangele cordonului ombilical contine celule stem unice, care pot fi recoltate imediat dupa nastere. In ultimii 25 de ani, acest tip de celule a fost folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume, contribuind la tratarea a aproximativ 80 de boli, intalnite atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 apr 00:01
...cerebrala, a fost lansat la inceputul lunii martie, de una din bancile membre Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem. Citește mai departe…

...
31 mar 15:12
...cerebrala, a fost lansat la inceputul lunii martie, de una din bancile membre Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7777
RON
09 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H