Povestea emoționantă a polițistului datorită căruia un bărbat s-a vindecat de cancer. Cum a fost răsplătit Bogdan

Bogdan lucrează la Poliția Rutieră Gorj. În 2020, el a salvat viața unui om, dar a aflat acest lucru trei ani mai târziu. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au făcut povestea lui publică.

20 iun. 2023, 15:49
Povestea emoționantă a polițistului datorită căruia un bărbat s-a vindecat de cancer. Cum a fost răsplătit Bogdan

Povestea în care polițistul Bogdan este personajul principal începe în anul 2014. Atunci, polițistul a mers să doneze sânge și a fost întrebat dacă dorește să doneze celule stem hematopoetice. A fost de acord, așa că a fost introdus în baza de date, urmând să fie contactat dacă apare vreun pacient care să aibă nevoie de un transplant de celule stem și cu care Bogdan să fie compatibil.

Povestea emoționantă a polițistului care a salvat un om de la moarte

În 2020, polițistul a fost contactat de o persoană de la centrul de transfuzii care l-a anunțat că au în evidență un pacient cu cancer, cu care el ar fi compatibil și a fost întrebat dacă mai dorește să doneze celule stem. În pofida faptului că trebuia să se deplaseze până la București, Bogdan nu a stat nicio secundă pe gânduri.

Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră! Ne mai putem baza? Avem un pacient cu cancer. Are nevoie urgentă de celule stem. Sunteți singura persoană din baza de date care este compatibilă cu această persoană”, a spus persoana de la celălalt capăt al firului.

Citeste si Povestea emoţionantă a lui Daniel, românul care s-a luptat cu cancerul în Italia: „După prima operație, timp de trei ani nu am putut face nimic. Datorită lui stau în picioare”

Bogdan a plecat imediat la București și s-a internat. 5 zile a stat în spital pentru a pregăti donarea. În ultima zi, a fost informat că totul este ok și că poate dona, iar ulterior i s-au prezentat toate detaliile protocolului. Timp de șapte ore, cât a durat procedura, nu s-a mișcat de pe pat. Din fericire, procedura a fost una reușită.

Răsplata uriașă a polițistului Bogdan

La acea vreme, Bogdan nu știa cine este beneficiarul. Anul acesta, însă, polițistul din Gorj a primit un telefon.

„- Domnul Bogdan? 

– Da, eu sunt! 

– Dumneavoastră ați donat celule stem?

– Da, dar acum trei ani parcă! Mai aveți nevoie? Vin la București? 

Citeste si Povestea părinților care devin povară pentru copii: „Nu mai simt că îți sunt mamă. Simt că abia aștepți să plec”

– Nu, nu. V-am sunat să vă mulțumim! Persoana este bine. A învins cancerul și asta datorită dumneavoastră! Ați salvat un om. Mulțumim!

Unele gesturi primesc răsplata după câțiva ani, iar în cazul lui Bogdan a fost că omul ajutat trăiește, iar gestul său a fost determinant. El este Bogdan, este din Gorj și este polițist la rutieră. Îți mulțumim, Bogdan! Ai redat șansa la viață unui OM!”, scriu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe Facebook.