Centralele de apartament ar putea fi interzise. Decizia care ar afecta milioane de familii

Publicat: Luni, 04 Februarie 2019 08:29 // Actualizat: Luni, 04 Februarie 2019 08:29 // Sursa: romaniatv.net

Centralele de apartament ar putea fi interzise în România și în toată Europa, dacă vor fi respectate recomandările rezultate în urma unui studiu realizat la nivel european pentru reducerea emisiilor din sectorul de încălzire.

Potrivit acestui studiu, emisiile de carbon din încălzirea rezidenţială pot fi diminuate semnificativ dacă autoritățile din Europa vor accepta interzicerea de noi instalații de încălzire pe gaze, cel mai târziu până în 2030.

Studiul îi aparțin academicianului Brian vad Mathiesen, un cercetător specializat în sistem inteligente de energie din cadrul Universității Aalborg din Danemarca. El este coordonatorul principal al Heat Roadnap Europe, un proiect finanţat de Uniunea Europeană, cu scopul de a dezvolta o strategie europeană în acest domeniu.

Proiectul a analizat sistemele de încălzire din 14 ţări membre ale Uniunii Europene, printre care şi România. Vad Mathiesen susține că 50-70% din gospodăriile din Uniunii Europene ar putea avea încălzire și apă caldă mai ieftină, prin intermediul reţelelor de termoficare.

Data la care ar trebui interzise centralele termice și boilerele pe petrol și gaze ar trebui inclusă în strategia europeană 2050 pentru emisii scăzute de dioxid de carbon.

Profesorul consideră, însă, că 2030 ar putea fi un termen limită pentru instalarea de noi cazane pe gaz.

O astfel de interdicţie ar face gazele disponibile pentru utilizarea în scopuri mai valoroase decât încălzirea.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor europene vor în prezent să extindă sistemele de furnizare a gazelor, nu să le reducă, conform Euractiv.  

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centrale centrale apartament încălzire poluare centrale RADET
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 feb 22:11
Răspunde | Votează email 1 email
Nitu
Fals, UE promoveaza eficienta si nicaieri nu este un mamut gen RADET, confortul e dat de potenta financiara si tehnologie nu de turma.
04 feb 19:15
Răspunde | Votează email -1 email
cobe
Ar fi o mare nenorocire pentru toti cei cu centrale de apartament.Dupa ce a cazut termoficarea din localitatea noastra,perioada in care plateam pentru apa calda si caldura 900 ron in lunile de iarna,in prezent platim max.300 ron.Deci poluam de trei ori mai putin dupa cat platim sau nu ne mai fura altii.
04 feb 11:55
Răspunde | Votează email 2 email
mopsu
Ce prostie , ne mutam in grote, dar certitudinea este ca mor toti cei ce aiureaza, pana in 2050....
04 feb 12:25
Votează email 1 email
gigel
pai mor, dar vin altii in locul lor.... mama prostilor e tot timpul gravida....
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H