Centre de vaccinare anti-COVID, înfiinţate şi autorizate mai uşor. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătății a anunţat că vrea să simplifice modalitatea de înființare şi procedura de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.

07 ian. 2021, 20:14
Centre de vaccinare anti-COVID, înfiinţate şi autorizate mai uşor. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Vlad Voiculescu vrea să fie înfiinţate mai multe centre de vaccinare anti-COVID în România. Într-o videoconferinţă cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu, a anunţat că Ministerul Sănătății lucrează la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.

„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății reprezentanților DSP, conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid Moderna ar putea oferi o protecție de doi ani după administrare. Când vor ajunge primele doze în România

Cum vor fi înfiinţate mai multe centre de vaccinare anti-COVID în România

Direcțiile de sănătate publică județene sau a Municipiului București vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme.

Citeşte şi: Emilian Imbri, mesaj incredibil pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

Citeşte şi: Situaţie controversată în Timişoara. Trei cadre medicale, infectate cu COVID după ce s-au vaccinat!

Ministerul Sănătății a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcționeze în parametrii legali.

Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 7 ianuarie. Câți români au fost vaccinați până acum

 


loading...