Emilian Imbri, mesaj incredibil pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Emilian Imbri, managerul spitalului "Victor Babeș" din București, a afirmat că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să sprijine campania de vaccinare anti-COVID-19. Potrivit reputatului medic, "nu este competiție între vaccin și agheasmă" și ar fi bine ca oamenii să le îmbine.

07 ian. 2021, 16:08
Emilian Imbri, mesaj incredibil pentru români. De ce e bine ca agheasma să fie îmbinată cu vaccinul

Emilian Imbri a reacţionat în contextul în care, în ciuda restricţiilor şi a măsurilor luate de autorităţi, mii de oameni au fost prezenţi, miercuri, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, la slujba de Bobotează.

Emilian Imbri: şi agheasmă, şi vaccin

„Pentru vaccinarea care va continua și pentru etapele următoare, la această campanie pe care o facem prin media, medici, ar mai trebui gândit un pic și folosit ce vedem că se întâmplă. Dacă cei care astăzi, mă refer la IPS Teodosie, dacă oamenii aceștia ar fi alături de cei care fac campanie pentru vaccinare, dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin, dacă nu ar fi persoane care le-ar exclude, ci le-ar îmbina, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință și ar veni cu mai mare încredere să se vaccineze. Nu e competiție între Dumnezeu și medici, între vaccin și agheasmă. Nu se va putea dovedi niciodată care din ele ar putea să facă mai bine, ceea ce este sigur dovedit este că vaccinurile au făcut bine. Eu, ca persoană fizică, cred că un pic ar trebui îmbinat în această campanie pentru restul populației și ce ar putea biserica să inducă și să susțină, adică vaccinarea cu vaccin”, a declarat Emilian Imbri, la Digi24.

Dr. Emilian Imbri reacţionează după declaraţiile dr. Mahler privind decesele din cauza COVID-19 în decembrie. „Vor fi decese, dar nu vor fi mulți morți”

„Recent în spațiul public au fost făcute estimări referitoare la prezența unui număr de 10.000 de cetățeni la slujba de Bobotează de la Catedrala Sfântul Pavel din Constanța, fără a exista o estimare oficială din partea organizatorului. Mai mult, Jandarmeria Constanța infirmă aceste  informații. La momentul transmiterii acestui mesaj, din informațiile  transmise de către organizator, numărul cetățenilor prezenți în spațiul special amenajat este de aproximativ 2.500. Până la acest moment,  nu au existat incidente sau situații deosebite care să necesite intervenția Jandarmeriei Constanța și în continuare ne vom asigura că procesiunea se va desfășura în cele mai bune condiții. Ca o măsură suplimentară, Jandarmeria Constanța a decis prezența a 15 echipe de dialog care se vor afla în mijlocul participanților pentru a preîntâmpina situațiile deosebite”, se arată într-o informare a Jandarmeriei.


loading...