Începe evaluarea copiilor pentru clasa pregătitoare şi clasa I, în Bucureşti. VEZI UNDE SE FACE

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a stabilit şase centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, respectiv şcolile cu numerele 5, 24, 195, 190, 128 şi 117.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 11:16
Începe evaluarea copiilor pentru clasa pregătitoare şi clasa I, în Bucureşti. VEZI UNDE SE FACE

Potrivit metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I, elaborată de către MECTS, evaluarea preşcolarilor se va face în perioada 20 – 29 februarie, la oricare din cele şase centre şi anume Şcoala nr. 5 „Corneliu Popescu”, Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 190 „Marcela Peneş”, Şcoala nr. 128 şi Şcoala nr. 117, informează Mediafax.

Pentru realizarea evaluarii psihosomatice a copiilor părinţii trebuie mai întâi să se programeze la respectivul centru.

Înainte ca respectivul copil să fie evaluat psihosomatic, părinţii sau tutorii legali trebuie să meargă la medicul de familie sau la pediatrul de care aparţin pentru a obţine în prealabil o adeverinţă prin care să se ateste faptul că preşcolarul este „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”.

Cererile prin care părinţii sau tutorii legali solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului.

ISMB mai spune că toate informaţiile privind unităţile de învăţământ desemnate ca centre de evaluare, programul acestora, precum şi alte informaţii referitoare la cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, în anul şcolar 2012-2013, pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti la adresa www.ismb.edu.ro – la pagina „Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare” şi în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu nivel primar.


loading...