Centrele „La Pedale” se extind în Parcul Bazilescu

Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate extind incepand de miercuri, 18 mai, 2016 Centrele "La Pedale" in Parcul Bazilescu. Astfel, bucurestenii din aceste zone, amatori ai sportului pe doua roti, sunt asteptati sa pedaleze pana la mijlocul lunii noiembrie una dintre cele 100 de biciclete puse la dispozitia lor de administratia locala in Parcul Bazilescu, in cadrul primului sistem de bike-sharing gratuit din Romania. Centrul din acest parc este situat pe platoul din fata Teatrului de Vara.

18 mai 2016, 07:06
Centrele „La Pedale” se extind în Parcul Bazilescu

Centrul de biciclete din Parcul Bazilescu se adauga celor doua centre din Parcul Kiseleff si Padurea Baneasa care au fost redeschise inaintea Sarbatorilor Pascale. In aceste locatii, Primaria Sectorului 1 pune gratuit la dispozitia bucurestenilor iubitori ai sportului pe doua roti un numar de 350 de biciclete. Programul de functionare al tuturor centrelor „La Pedale” este de luni pana vineri, intre orele 10:00 – 18:00, iar sambata si duminica, in intervalul orar 10:00 – 19:00.

Bucurestenii isi pot alege traseul pentru plimbari cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil. Primaria Sectorului 1, in colaborare cu Asociatia Green Gate, au lansat incepand cu vara trecuta aplicatia „La Pedale” prin care sunt ajutati sa-si aleaga traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta.

Aplicatia poate fi descarcata, gratuit, de pe toate dispozitivele smartphone, atat cu sistem de operare Android, cat si IOS. Aceasta le pune la dispozitia iubitorilor sportului pe doua roti un numar de 12 trasee predefinite. In plus, biciclistii isi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps. Iubitorii de istorie si cultura pot introduce in traseul lor de plimbari cu bicicleta si monumentele Sectorului 1. Aplicatia „La Pedale” contine o lista a celor mai importante bijuterii arhitectonice din aceasta zona administrativa.

Bicicletele vor putea fi inchiriate, ca si pana acum, gratuit de catre bucuresteni, pe baza buletinului de identitate. Pentru a nu-i afecta pe ceilalti locuitori ai Capitalei care se plimba pe aleile parcului, cei care vin la aceste centre trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare. Bicicletele verzi sunt disponibile in trei marimi/variante – pentru copii, adolescenti si adulti – si pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor.