Centrul Capitalei, devastat. Maşini distruse, magazine vandalizate VIDEO

Zona Unirii  a fost devastată în urma conflictelor de duminică seară. Mai multe spaţii comerciale şi bănci au fost vandalizate, s-au furat bunuri din magazinele devastate, un chioşc de ziare a fost incendiat şi mai multe maşini au fost distruse.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 21:14

Mai multe magazine din Piaţa Unirii au fost vandalizate. Cel mai afectat este un magazin de telefonie mobilă, de unde s-au furat aparate şi alte accesorii.

De asemenea,  geamuri de la case de schimb valutar din zonă au fost sparte în furia unor grupuri de protestatari.

Tot în zona Unirii, un panou publicitar şi un chioşc de ziare a fost incendiate, pompierii fiind nevoiţi să intervină pentru a stinge focul.

De asemenea, o maşină a fost incendiată şi mai multe au fost distruse.

Poliţiştii au făcut apel la proprietarii magazinelor sau ai maşinilor vandalizate să depună plângere în zilele următoare.

Persoanele ridicate de jandarmi în timpul protestelor violente au fost identificate, în funcţie de înregistrările video urmând să se stabilească ce fapte a săvârşit fiecare.

Actele de vandalism s-au înregistrat după ce jandarmii au reuşit îndepărtarea din zona Pieţei Universităţii a unor protestatari violenţi, care au aruncat cu pietre şi au făcut gesturi obscene către forţele de ordine.

Forţele speciale au intervenit cu tunuri de apă pentru a-i dispera pe protestatari.

Toate actele de vandalism au fost consemnate de poliţişti, care vor demara procedurile penale în aceste cazuri.