Centrul de suport pentru persoanele diagnosticate cu SIDA, hepatite, infecţii cu transmitere sexuală şi TBC

ARAS - Asociatia Romana Anti-SIDA deschide vineri, 25 noiembrie 2016, Centrul de suport pentru persoanele vulnerabile ARDOR. Situat in Str. Marin Constantin, nr. 1, sector 5, Bucuresti, centrul are ca scop facilitarea accesului la servicii de sanatate si suport psihosocial al persoanelor ce locuiesc in zona Ferentari-Zetari.

21 nov. 2016, 14:03
Centrul de suport pentru persoanele diagnosticate cu SIDA, hepatite, infecţii cu transmitere sexuală şi TBC

Abordarea este una ameliorativă și urmărește identificarea soluțiilor optime pentru facilitarea autonomiei personale și motivarea pentru un efort susținut de supraviețuire psihosocială.

Lipsa asigurărilor de sănătate, marginalizarea socială și excluderea sistematică a persoanelor vulnerabile (copii, tineri, femei, persoane fără adăpost sau aflate la limita supraviețuirii) determină scăderea calității vieții pentru întreaga populație prin interconexiunea implicită conviețuirii sociale.

Intervenția în comunitatea Ferentari-Zețari țintește creșterea calității vieții celor mai vulnerabili dintre noi ca metodă optimă de reducere a riscurilor de infectare/transmitere HIV/SIDA/hepatite/infecții cu transmitere sexuală și TBC în rândul populației generale.

Recunoașterea dreptului la viață al celor mai vulnerabili dintre noi înseamnă recunoașterea pe termen lung a propriului drept la viață.

Centrul ARDOR face parte dintr-un proiect ARAS, cofinanțat de  asociația franceză SIDACTION și Primăria Parisului.

Persoanele interesate sunt invitate să viziteze Centrul ARDOR, vineri, 25 noiembrie, in intervalul orar 11,00-15,00 – Ziua Porților Deschise ARDOR.