Centrul de Transfuzie Sangvină din Bucureşti: A scăzut numărul de donatori

Directorul Centrului de Transfuzie Sangvină București, Doina Goșa, a declarat că numărul de donatori a scăzut față de perioada care a urmat tragediei din clubul Colectiv, însă a precizat că deocamdată sunt stocuri suficiente pentru această săptămână.

19 nov. 2015, 13:18
Centrul de Transfuzie Sangvină din Bucureşti: A scăzut numărul de donatori

„A scăzut numărul de donatori. Eu mă așteptam să scadă. Am ajuns de exemplu astăzi în centru la numărul de donatori pe care îi aveam până în accidentul de la Colectiv.

Norocul nostru este că am avut mulți donatori la Academia de Poliție. Am avut colectă mobilă, așa că până la urmă tot 300 pungi am recoltat. Am avut de acolo 130 de unități. În centru au fost 170 de unități față de 500 câte au fost după tragedie. După aceea, noi le procesăm. Dintr-o unitate putem face mai multe produse”, a afirmat medicul hematolog, potrivit Agerpres.

Nevoie de sânge pentru răniţii din Colectiv? Un medic rupe tăcerea şi vorbeşte despre această criză

Potrivit Doinei Goșa, grupele de sânge deficitare sunt cele negative. „De exemplu, AB4 negativ este cel mai rar. Avem deocamdată sânge, nu avem probleme, pentru că avem stocuri din urmă. Având număr mare de donatori am dat spitalelor care și-au umplut și ele frigiderele și aveam și noi frigiderele pline. Deocamdată stăm bine, dar de săptămâna viitoare… M-am gândit că voi scrie duminică seara un mesaj pe pagina de Facebook a centrului”, a informat ea.

Medicul hematolog a adăugat că unii dintre donatori au fost supărați că nu este deschis centrul sâmbăta și duminica și în cursul săptămânii și după ora 18,00.

„Unii dintre ei erau foarte supărați că nu deschidem centrul și sâmbătă și duminică, de ce nu lucrăm și seara la 18,00, de ce nu îi primim pe toți. Eu spuneam că nu trebuie să vină toți odată, ci eșalonat”, a afirmat Goșa.