Centrul de Zi destinat recuperării copiilor cu dizabilităţi, funcţional de astăzi în Sectorul 5

Publicat: Luni, 13 Mai 2019 15:33 // Actualizat: Luni, 13 Mai 2019 16:58 // Sursa: romaniatv.net

Primăria sectorul 5 a inaugurat un centru de recuperare a copilului cu dizabilități, spațiu unic ca suprafață, dotări și complexitate a serviciilor oferite. Sectorul are aproape 1.000 de copii aflați în dificultate socială sau medicală, care vor fi ajutați atât financiar, cât, mai ales, din punct de vedere emoțional, să facă pași serioși pentru a se reintegra în viață normală. Centrul de Zi destinat recuperării copiilor cu dizabilități din Sectorul 5 este situat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 147 "Petrache Poenaru".

Centrul oferă servicii de îngrijire complexă copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, cu handicap motor sau neuropsihic, aflați în dificultate socială sau medicală. Începând de astăzi, aici se vor desfășura activități de consiliere psihologică, terapie individuală și de grup, programe individualizate de logopedie, kinetoterapie, baneo-fizio-terapie, de stimulare-recuperare, programe educaționale, recreative și de socializare specifice copilului cu handicap, sprijin și consiliere familiilor sau aparținătorilor legali, urmărindu-se implicarea acestora în procesul de recuperare și integrare a copilului în comunitate.

Centru are o capacitate de 50 de locuri pentru desfășurarea activităților recuperatorii, în prezent fiind evaluați și urmând să fie integrați eșalonat în activitățile curente aproximativ 90 de copii.

"Proiectul de regenerare urbană pe care l-am propus și pe care îl derulăm nu se referă doar la realizarea unor amenajări, ci, în special, la modul în care interacționăm și acordăm sprijin semenilor noștri care, din păcate, traversează niște momente care îi împiedică să se bucure întotdeauna de viața de zi cu zi. Din nefericire, avem în Sectorul 5 aproximativ 1.000 de copiii cu handicap motor sau neuropsihic, pe care trebuie să îi ajutăm, atât din punct de vedere financiar, cât, mai ales, din punct de vedere emoțional, să depășească clipele grele cu care se confruntă. Pentru noi este astăzi un moment de mare bucurie, fiindcă am reușit să inaugurăm acest sediu, într-o clădire care era practic o ruină și pe care am reușit să o refacem integral și să o dotăm conform nevoilor copiilor-beneficiari. Este un centru de zi unic ca și suprafață, ca dotări și complexitate a serviciilor oferite.", a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5. 

În plus, sunt în curs de amenajare un teren de sport multifuncțional și un loc de joacă cu aparate special destinate copiilor cu astfel de nevoi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H