Centrul Vechi se pregăteşte de relansarea distracţiei. De astăzi, bucureştenii pot ieşi din nou la restaurant

E bucurie mare printre patronii din industria Horeca fiindcă de astăzi restaurantele s-au redeschis în Capitală.

25 ian. 2021, 11:48
Centrul Vechi se pregăteşte de relansarea distracţiei. De astăzi, bucureştenii pot ieşi din nou la restaurant

Centrul Vechi se pregăteşte de relansarea distracţiei. Restaurantele s-au redeschis.

De asemenea, tot azi se redeschid şi cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc la capacitate de 30%.

Decizia a fost luată după ce rata de infectare din Bucureşti a scăzut la sub 3 la mia de locuitori. Acest lucru nu îl bucură foarte tare pe Raed Arafat, şeful DSU, care a spus că măsurile sunt cam grăbite şi ar fi trebuit să mai aştepte.

Situaţia se poate agrava, aşa cum au atras atenţia mai mulţi specialişti, din cauza noii tulpini de coronavirus.

Arafat mai spune că dacă nu sunt respectate măsurile de protecţie, distanţarea socială, purtarea măştilor şi vom ajunge din nou la o rată de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele se vor închide din nou.

Restaurantele, sălile de spectacol şi de jocuri de noroc, redeschise de azi

De luni, „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00”.

De asemenea, „activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00”

„Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020”, a decis Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență.

Mai mult, de luni de la ora 00.00 „organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;
activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00”.

Ce restricţii rămân în Bucureşti

Purtarea măştilor de protecţie este în continuare obligatorie atât la interior, cât şi în spaţii deschise. La fel şi distanţarea fizică. De asemenea, petrecerile de nuntă şi botez sunt interzise.