CEO Moderna: Este posibil ca oamenii să aibă nevoie de o nouă doză în toamnă

Un număr 178.500 doze de vaccin Spikevax/Moderna au ajuns vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” şi urmează să fie distribuite în cinci mari centre de vaccinare din România. Cum pandemia de coronavirus pare că nu va lua sfârşit prea curând, CEO Moderna susţine că este posibil ca oamenii să aibă nevoie de o nouă doză în toamna anului 2022.

07 ian. 2022, 16:37
CEO Moderna: Este posibil ca oamenii să aibă nevoie de o nouă doză în toamnă

Eficacitatea dozei booster împotriva COVID-19 este probabil să scadă în următoarele câteva luni, iar oamenii ar putea avea nevoie de o nouă doză în toamna lui 2022, a declarat directorul executiv al Moderna Inc (MRNA.O), Stephane Bancel, la o conferință organizată de Goldman Sachs.

CEO-ul Moderna a spus că în prezent compania lucrează la vaccin adaptat pentru varianta Omicron a coronavirusului, dar că acesta este puțin probabil să fie disponibil în următoarele două luni.

Citeşte şi: Zile mai puţine de carantină şi izolare a românilor depistaţi cu COVID-19. Se face diferenţă între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi DOCUMENTUL OFICIAL

„Cred în continuare că vom avea nevoie de rapeluri în toamna lui ’22 şi mai departe”, a completat Stephane Bancel, citat de Reuters.

Comentariile sale privind necesitatea unei a patra doze de vaccin vin în contextul în care premierul israelian Naftali Bennett a citat marţi un studiu potrivit căruia o a patra doză de vaccin COVID-19 creşte de cinci ori nivelul de anticorpi la o săptămână după administrarea injecţiei.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 7 ianuarie 2022. O nouă zi cu 6000 de cazuri: „Până la finalul lunii ianuarie, secţiile de Terapie Intensivă vor ajunge să fie complet pline”