CEO Pfizer a făcut marele anunţ. Persoanele care au primit acest vaccin vor avea nevoie de o doză nouă!

CEO-ul companiei Pfizer vine cu marele anunţ. Albert Boula a declarat că persoanele care au primit acest vaccin vor avea nevoie probabil de o doză nouă.

15 apr. 2021, 23:13
CEO Pfizer a făcut marele anunţ. Persoanele care au primit acest vaccin vor avea nevoie de o doză nouă!

CEO Pfizer a făcut marele anunţ. Astfel, peste un an, oamenii care s-au vaccinat cu Pfizer vor trebui să se vaccineze din nou.

CEO Pfizer a făcut marele anunţ. Persoanele care au primit acest vaccin vor avea nevoie de o doză nouă!

Această a treia doză ar fi administrată la 12 luni de la primirea celei de-a doua pentru a obține imunitatea. Astfel, după cum declară Albert Boula, populația va trebui să fie vaccinată anual împotriva coronavirusului.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus el, conform Cnbc.com.

În februarie, Pfizer și BioNTech au anunțat că testează a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului. Guvernul a aprobat în ședința de joi încă o comandă de vaccin împotriva Covid-19 produs de compania BioNTech / Pfizer, constând în peste 4 milioane de doze.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Memorandumul cu tema: Aprobarea semnării celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva Covid -19 produs de compania BioNTech / Pfizer pentru o cantitate de 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva Covid-19 produs de compania BioNTech / Pfizer”, transmite Ministerul Sănătății.

Conform documentului, Ministerul Sănătății primește aprobarea de a încheia o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 doze de vaccin împotriva Covid- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

Totodată, Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19. Şi Pfizer a început studiul clinic pentru mărirea protecţiei. Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă, spune directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel.

Deşi vaccinul Moderna are acum o eficienţă de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară. Asta în contextul temerilor legate de apariţia unor variante noi ale virusului, printre care cea africană.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, spune Jurma.

Citeşte şi: România ar putea ajunge săptămâna viitoare la trei milioane de oameni vaccinaţi. În doar patru luni toţi cei înscrişi voluntar în platformă şi-au primit dozele. Ce se va întâmpla însă cu restul de 11 milioane de adulţi?