Cepoi: Licitaţia pentru anumite vaccinuri a eşuat, se lucrează la o procedură de urgenţă

Licitaţia pentru anumite vaccinuri a eşuat din cauza unor contestaţii, iar în prezent se lucrează la o procedură de urgenţă pentru reluarea acestei acţiuni, a declarat, marţi, fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 13:33
Cepoi: Licitaţia pentru anumite vaccinuri a eşuat, se lucrează la o procedură de urgenţă

El a precizat că a aflat că în anumite zone nu există vaccinuri, dar aceasta s-a întâmplat întrucât licitaţia pentru anumite produse a fost contestată.

Medicii au reclamat că în mai multe judeţe din ţară, printre care Vrancea şi Suceava, lipsesc anumite vaccinuri pentru imunizarea copiior.

Vasile Cepoi anunţa, în 4 septembrie, că aproape un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achiziţionate pentru imunizarea gratuită a populaţiei la risc, în cadrul campaniei naţionale a Ministerului Sănătăţii, care va începe după 15 octombrie.

„Licitaţia pentru achiziţionarea vaccinului a fost contestată. Aşteptăm să fie rezolvată această situaţie. Intenţionăm să achiziţionăm aproximativ un milion de doze de vaccin antigripal, în valoare de peste 11.900.000 de lei”, declara pentru MEDIAFAX Vasile Cepoi.

Dozele pentru vaccinare vor fi cumpărate din străinătate, deoarece Institutul „Cantacuzino” şi-a închis linia de producţie.