Ceramică inscripţionată Versace şi alte mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, reţinute la vamă

Seturi de ceramică fină inscripţionate Versace, cu o valoare de piaţă de 21.600 de euro, precum şi alte mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 310.000 de euro, au fost reţinute de către inspectorii Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

18 nov. 2013, 21:29
Ceramică inscripţionată Versace şi alte mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, reţinute la vamă

Ceramica a fost descoperită, luni, într-un container din China destinat unei societăţi comerciale din Bucureşti, scrie Mediafax.

Totodată, în perioada 11 – 15 noiembrie inspectorii de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut îmbrăcăminte pentru copii, jucării şi rechizite, inscripţionate Burberry, Monster High, Monster Energy, My Little Pony, G-Star, Porche, Audi, BMW şi Range Rover.

Dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 310.000 de euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Mărfurile pentru care s-a dovedit că aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală sunt distruse sau predate cu titlu gratuit, în funcţie de natura bunurilor, către instituţii din domeniul ocrotirii sociale, organizaţii sau asociaţii nonprofit cu caracter umanitar, asociaţii ori cluburi sportive, instituţii de învăţământ sau persoane fizice care au avut de suferit de pe urma dezastrelor, dacă există acordul scris al titularului dreptului şi dacă sunt mărfuri apte pentru consumul sau uzul persoanelor fizice, cu condiţia de a nu fi comercializate, potrivit Legii nr. 344/2005.

Citeşte şi Italia: Garda Financiară a confiscat peste 5 milioane de produse cosmetice contrafăcute