Italia: Garda Financiară a confiscat peste 5 milioane de produse cosmetice contrafăcute

Garda Financiară din Italia a anunţat luni confiscarea a peste 5 milioane de produse cosmetice contrafăcute, periculoase pentru sănătate, precum şi desfiinţarea laboratorului din Roma unde erau fabricate acestea, transmite AFP.

RomaniaTV.net
11 nov. 2013, 20:25
Italia: Garda Financiară a confiscat peste 5 milioane de produse cosmetice contrafăcute

În laborator au fost găsite „instalaţii, instrumente şi ingrediente pentru producerea de parfumuri, creme, lacuri de unghii şi produse de machiaj”, se arată într-un comunicat de presă.

Produsele contrafăcute – care purtau etichetele unor mărci celebre ca Dolce&Gabbana, Hugo Boss, Just Cavalli, Lacoste, Armani – au fost găsite în patru depozite din capitala Italiei. „Analiza chimică a produselor confiscate a relevat prezenţa, în multe cazuri, a toluenului şi benzenului, cel din urmă fiind cancerigen„, adaugă comunicatul.

Poliţia a deferit justiţiei 33 de persoane, printre care proprietarii mai multor magazine.

Făcând bilanţul ultimelor zece luni de activitate în regiunea Roma, Garda Financiară a menţionat că a descoperit recent, în două aeroporturi din capitală, baterii de telefon contrafăcute provenind din China care purtau numele câtorva mărci celebre – Apple, Motorola, Nokia şi Samsung – şi conţineau nichel şi litiu peste cantităţile legal admise. La aeroportul Fiumicino, au fost confiscate 35.000 de piese contrafăcute ale unor mari mărci de maşini.

În total, în primele zece luni ale anului, s-au desfăşurat 1.100 de operaţiuni soldate cu confiscarea a peste 40 de milioane de produse contrafăcute. Poliţia a deferit justiţiei 736 persoane, dintre care trei au fost închise.

Poliţia a salutat faptul că Tribunalul din Roma a decis, în octombrie, confiscarea preventivă a unor bunuri în valoare de 4,2 milioane de euro aparţinând unei organizaţii infracţionale chineze care se ocupa cu contrafacerile. Această măsură fusese aplicată anterior doar contra criminalităţii de tip mafiot