Cerceii Elenei Lupescu primiţi în dar de la Regele Carol al II-lea, la licitaţie în Marea Britanie

O pereche de cercei cu perle şi diamante, cadou de la regele Carol al II-lea pentru amanta sa, Elena Lupescu, va fi scoasă la licitaţie în Marea Britanie.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 06:49

Experţii apreciază că cerceii pe care suveranul Carol al II-lea, strănepotul reginei Victoria, i-a făcut cadou iubitei sale cu care a fugit în străinătate, ar putea să fie vânduţi cu peste o jumătate de milion de lire sterline, scrie Daily Mail.

Cerceii au fost lăsaţi moştenire de Elena Lupescu unei englezoaice, dar femeia i-a ţinut într-un sertar mai bine de 35 de ani, pentru că îi considera prea ostentativi şi nu erau pe gustul ei, dezvăluie tabloidul britanic.

Bijuteria a fost moştenită de nepotul britanicei, care i-a dat unor experţi pentru evaluare. Specialiştii care au văzut bijuteriile au rămas fără cuvinte în faţa splendorii acestora, spunând că este cea mai frumoasă şi valoroasă descoperire din viaţa lor.

Fiecare cercel are câte o perlă de dimensiuni impresionante, despre se crede că provine din apele din Golful Persic sau din Australia, cu tonalităţi de roz şi albastru. Perlele sunt agăţate la capătul unui şir de diamante rotunde, de mare valoare.