Cercetători americani de top au avertizat cu trei luni înainte că acest coronavirus ar putea ucide 65 milioane de oameni într-un an

Publicat: Vineri, 24 Ianuarie 2020 23:18 // Actualizat: Vineri, 24 Ianuarie 2020 23:22 // Sursa: romaniatv.net

O echipă de cercetători american important a avertizat cu trei luni înainte de apariția cazurilor din China despre faptul că 65 de milioane de oameni ar putea muri în urma infecției cu coronavirus. Cercetătorii de la Johns Hopkins Center for Health Security au realizat un model computerizat al unei pandemii ipotetice, ca parte a unei cercetări medicale, informează dailymail.co.uk. Simularea a dat ca rezultat 65 de milioane de oameni, de pe întregul glob, în numai 18 luni de la izbucnirea pandemiei.

Până acum, în China au murit 26 de oameni și mai mult de 900 sunt infectați, dar medicii spun că numărul real ar fi putut să ajungă deja la mii de cazuri. Doctorul Eric Toner, de la Johns Hopkins, a declarat că nu a fost deloc surprins când a aflat de coronavirus, la sfârșitul lunii decembrie. 

„M-am gândit de ceva vreme că un coronavirus ar putea fi, cel mai probabil, cauza unei noi pandemii. Nu știm cât de contagios poate fi. Știm doar că se transmite de la om la om, dar nu știm până unde se poate extinde.” 

Toner mai spune că boala pare a fi mai puțin gravă decât SARS, dar pe de altă parte pare să se transmită cu mai mare ușurință decât aceasta. Coronavirusul este o infecție a tractului respirator care poate duce la pneumonie sau la o simplă răceală. 

În modelul computerizat realizat de cercetătorii de la Johns Hopkins Center for Health Security, totul a început cu câțiva fermieri care s-au prezentat la doctor pentru simptome asemănătoare pneumoniei. Apoi virusul a ajuns la comunitățile sărace din America de Sud, iar după șase luni virusul se extindea în toată lumea și provoca moartea a 65 de milioane de oameni.

Trebuie spus că astfel de modele de cercetare sunt absolut obișnuite în întreaga lume. Ele ajută cercetătorii din diverse domenii să prevadă, analizeze, conștientizeze efectele unor situații la scară regională sau globală. De asemenea, cercetătorii trebuie să ia în calcul și cele mai pesimiste scenarii, mai ales în cazul izbucnirii unei pandemii. 

Mai multe puteți afla aici.

Citește și:

OMS avertizează: virusul ucigaş din China se poate răspândi în întreaga lume

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Johns Hopkins Center for Health Security pandemie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 ian 11:50
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
Cercetătorii au decis:persoanele peste 40 de ani ar trebui să muncească doar trei zile pe săptămână
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H