Cercetători: Burlaci, căsătoriţi-vă sau muriţi de cancer!

Burlacii sunt supuşi unui risc de două ori mai mare decât bărbaţii căsătoriţi de a muri din cauza unui cancer, conform unui nou studiu, transmite publicaţia britanică Daily Mail.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 09:24
Cercetători: Burlaci, căsătoriţi-vă sau muriţi de cancer!

Cercetătorii care au analizat rata mortalităţii de cancer în ultimii 40 de ani au observat că atât bărbaţii dar şi femeile care nu s-au căsătorit niciodată întâmpină un risc mai ridicat să moară din cauza uneia dintre cele 13 forme comune de cancer, printre care cel pulmonar, cancerul de sân sau de prostată. Cel mai mare risc oncologic se înregistrează însă la persoanele de peste 70 de ani care nu au fost căsătorite.

O echipă de cercetători norvegieni de la Universitatea din Oslo au investigat cazurile a 440.000 de bărbaţi şi femei diagnosticaţi cu cancer între 1970 şi 2007, şi au comparat cazuistica cu statusul lor marital. O viaţă de celibat, mai mult decât cazurile de divorţ sau cele în care unul dintre soţi a decedat, a dublat riscul de deces oncologic de la 18 la 35% în cazul bărbaţilor, iar la femei creşterea este mai mică, de la 17 la 22%.

Alte studii au demonstrat de asemenea că persoanele căsătorite au o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă pentru că nu fumează la fel de mult, consumă mai puţin alcool şi au o stare psihică mai bună decât cei necăsătoriţi.