Cercetătorii americani au un tratament pentru „un soarece surd”

După îndelungi lupte, una din afecţiunile ce păreau de nevindecat şi-a găsit un tratament sub forma unui medicament intitulat LY411575.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 12:33
Cercetătorii americani au un tratament pentru „un soarece surd”

Rezultatul unei colaborararii de cativa ani dintre cercetatori de la Massachusetts Eye and Ear si cercetatori de la Harvard Medical School pare sa fie un leac pentru o forma de surzenie. Dupa lungi experimente, echipa din spate a reusit sa readuca auzul partial unuia dintre soarecii pe care s-a lucrat. LY411575 este numele medicamentului folosit cu succes pe soareci, potrivit Playtech.ro.

Acesta functioneaza prin instruiea celulor din jurul urechii sa regenereze celule senzoriale. Din pacate, pentru ca tratamenul sa fie un succes, in ecuatie au fost introduse si niste celule stem preluate din urechea soarecelui care ulterior s-au aplicat pe regiunea cohleara.

In final, cercetatorii au descoperit ca imbunatatirile din urma tratamentului au fost remarcabile. Dupa doar 3 luni, pe langa o imbunatatire radicala a auzului per ansamblu, a fost imbunatatit semnifcativ gradul de auditie al frecventelor inalte. Aceasta din urma este o afectiune care se acutizeaza la oamenii adulti direct proportional cu avansarea in varsta.

Află mai multe despre acest tratament care poate vindeca surzenia pe Playtech.ro.