Cercetătorii au anunţat descoperirea unei noi specii umane. A fost denumită Homo luzonensis

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 22:10 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 23:44 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii anunţă că au descoperit în Filipine o nouă specie umană. Nu este totuși un strămoș al omului modern, ci al unei specii vecine, şi a primit numele de Homo luzonensis.

Cercetătorii au anunțat miercuri că au descoperit o nouă specie umană, cu caracteristici morfologice unice, care a trăit pe insula Luzon, din Filipine, cu peste 50.000 de ani în urmă. Analiza celor treisprezece rămășiţe fosile (dinți, falange de picior și de mână, fragmente de femur) găsite în peștera Callao și aparținând a cel puțin trei indivizi, inclusiv un copil, i-au determinat pe acești oameni de știință să considere că este vorba de o specie nouă, pe care au numit-o Homo luzonensis.

Particularitatea sa este că prezintă atât "elemente foarte primitive, asemănătoare caracteristicilor Australopitecului, dar și unele moderne, apropiate de cele ale lui Homo Sapiens", explică Florent Detroit, paleoantropolog la Muzeul Omului din Paris și principalul autor al studiului publicat în revista Nature. Acest Homo luzonensis "a fost probabil mic de statură, dacă judecăm după mărimea dinților", mai spune Detroit.

Homo luzonensis, care nu este un strămoș direct al omului modern, ar fi o specie similară, contemporană cu Homo sapiens, dar cu o serie de caracteristici primitive. Două dintre fosilele analizate au fost datate direct prin metoda seriilor de uraniu și au vârsta de 50.000 ani și, respectiv, 67.000 ani.

Acestea sunt cele mai vechi rămășițe umane cunoscute în Filipine, precedând primele Homo Sapiens, care datează de la 30.000 la 40.000 de ani, găsite pe insula Palawan, în sud-vestul de arhipelagului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H