CERCETĂTORII au descoperit când a avut loc PRIMUL ACT SEXUAL de pe PLANETĂ FOTO

Cercetătorii au făcut o descoperire inedită, reuşind să determine momentul în care a avut primul act sexual de pe planetă. Astfel, o specie de peşti osoşi primitivi, care trăia acum 385 de milioane de ani, ar putea fi primul animal care a renunţat la reproducerea prin fecundaţie externă şi a trecut la un nou mod de reproducere, caracterizat prin acuplare şi fecundare internă.

20 oct. 2014, 15:37

Printre fosilele unei specii numite Microbrachius dicki, un peşte de doar 8 cm, descoperite în Scoţia, două dintre exemplare au atras atenţia cercetătorilor, potrivit Descoperă.ro.

Citeşte şi Cât durează un orgasm

Astfel, unul dintre ele prezenta un apendice ciudat  în form literel L, care s-a dovedit a fi un organ genital masculin. Cercetătorii de la Flinders University, Australia, care au făcut descoperirea, au explicat că masculii acestei specii de peşti aveau organe copulatorii, cu şanţuri prin care spermatozoizii erau transferaţi în corpul femelei. Femelele, în schimb, aveau în partea posterioară a corpului o mică structură osoasă care stabiliza poziţia organului masculin în timpul acuplării.

Ca urmare a caracteristicilor anatomice, probabil că aceşti peşti se împerecheau stând alături, poate menţinându-şi poziţia cu ajutorul unor înotătoare laterale, cu care „se ţineau de braţ”. Rezultatele cercetărilor au fost publicate recent în jurnalul Nature.

Citeşte şi De ce sunt bărbaţii uneori speriaţi de sex

Inedit este însă faptul că de-a lungul evoluţiei, această primă încercare de reproducere prin fecundaţie internă nu a dat un rezultat durabil astfel că peştii s-au întors la fecundaţia externă. Abia peste alte câteva milioane de ani copulaţia avea să reapară, la strămoşii rechinilor şi ai pisicilor de mare.