De ce sunt bărbaţii uneori speriaţi de sex

Bărbaţii au, deseori, tendinţa de a se lăuda cu propria bărbaţie şi propriile realizări sexuale, iar în multe dintre cazuri laudele sunt chiar fondate.

RomaniaTV.net
17 apr. 2013, 06:53
De ce sunt bărbaţii uneori speriaţi de sex

Ceea ce nu recunosc, insa, multi este ca, in unele situatii, se intampla sa se blocheze in fata partenerei chiar in momentele intime.

Pana si cel mai puternic barbat se poate speria, uneori, de sex, din diverse motive. Orice barbat poate trece, o data in viata sau de mai multe ori, printr-un blocaj psihic din cauza caruia sa nu poate initia actul sexual sau sa nu il poate sustine, odata inceput.

Pierderea controlului

Chit ca exista diferente semnificative intre psihicul unei femei si cel al unui barbat, functionam dupa principii similare. Cu totii punem pret pe siguranta si control, iar imprevizibilul, indiferent de nevoia de adrenalina, ne sperie.

In cele mai multe situatii in care barbatul se blocheaza sexual in fata partenerei are loc atunci cand aceasta incearca sa domine, preia controlul din mainile partenerului sau.
 
Fie din lipsa de obisnuinta, fie din alte motive, aceasta rocada a puterii sperie barbatul aflat la primii pasi in demararea actului sexual. Cum sexul in sine porneste de la o activitate psihica, blocajul sau asa-zisa sperietura a barbatului se reflecta si asupra barbatiei sale, motiv pentru care apar adesea probleme de erectie.
 
Asadar, pierderea controlul, chiar daca este vorba doar de o chestiune de perceptie, poate avea consecinte negative asupra barbatului care nu se astepta sub nicio forma la asa ceva.

CITEŞTE CONTINUAREA PE LYLA.RO.