Cercetătorii au descoperit un nou SECRET AL FERICIRII. Află răspunsul la care nu te aşteptai

Un studiu recent sugerează că oamenii devin mai fericiţi atunci când consideră că au parte de mai mult sex decât vecinii lor.

17 apr. 2013, 08:09
Cercetătorii au descoperit un nou SECRET AL FERICIRII. Află răspunsul la care nu te aşteptai

Studiul a scos la iveală faptul că oamenii sunt mai fericiţi dacă ştiu că au parte de mai mult sex decât vecinii şi alte persoane cu care se compară, relatează descopera.ro.

Profesorul Tim Wadsworth, de la Universitatea Colorado Boulder, a analizat date colectate între 1993 şi 2006 de la 15.386 de persoane.

Încă de la începutul studiului, oamenii au fost întrebaţi dacă se consideră „foarte fericiţi”, „destul de fericiţi” sau „prea fericiţi”. După ce specialiştii au luat în calcul factori precum venitul, starea civilă, sănătatea şi vârsta s-a constatat că participanţii care făceau sex de cel puţin 3 ori pe lună erau cu 33% mai fericiţi decât persoanele care nu avuseseră relaţii sexuale în ultimele 12 luni. Mai mult, cu cât participanţii erau implicaţi într-o relaţie de cuplu în care sexul era practicat des, cu atât ei relatau că sunt mai fericiţi.

Citeşte şi Studiu: La ce sunt predispuşi BĂRBAŢII care chelesc în CREŞTETUL CAPULUI

De asemenea, cei care făceau sex odată pe săptămână erau cu 44% mai fericiţi decât persoanele care nu mai făcuseră asta în ultimul am, în timp ce subiecţii care făceau sex de 2-3 ori pe săptămână aveau 55 % mai multe şanse de a atinge un nivel mai înalt de fericire.

Pe de altă parte, studiul a scos la iveală un alt aspect important şi anume acela că oamenii au tendinţa de a declara că sunt mai fericiţi atunci când au impresia că au parte de mai mult sex decât alţii.

Wadsworth a constatat că atunci când subiecţii care făceau sex de 2-3 ori pe lună credeau că cei din jurul lor fac sex o dată pe săptămână, atunci probabilitatea ca ei să raporteze un nivel înalt de fericire scădea cu aproximativ 14%.