Cercetătorii chinezi au reuşit să izoleze tulpina coronavirusului şi că încearcă să creeze un vaccin

Apar noi informaţii despre virusul fără leac din China. Presa internatională dă de înțeles că numărul victimelor este mult mai mare faţă de ce anunţă autorităţile, 56 de morți, drept dovada stau imaginile filmate la Wuhan. Între timp, cercetătorii chinezi au anunţat că au reușit să izoleze tulpina noului virus si că încearcă să producă un vaccin. 

RomaniaTV.net
26 ian. 2020, 12:51
Cercetătorii chinezi au reuşit să izoleze tulpina coronavirusului şi că încearcă să creeze un vaccin

Cercetătorii chinezi au anunţat că au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei. Reuşita lor reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin, informează duminică DPA.

Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a făcut acest anunţ duminică într-o conferinţă de presă.

Tot duminică, autorităţile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toţi rezidenţii să poarte măşti medicinale atunci când ies din locuinţe, în contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul ţării.

Până acum China a confirmat 1.975 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56. Peste 11 milioane de persoane sunt vizate de restricţii privind circulaţia la Wuhan.