Descoperirea făcută de cercetătorii chinezi este GRAVĂ: Coronavirusul este o combinaţie între SARS şi HIV

Cercetătorii chinezi au tras primele concluzii ale efectelor COVID-19 asupra corpului umani. Potrivit acestora, noul coronavirus este o combinaţie de SARS şi HIV, afecând plămânii şi sistemul imunitar. 

09 mart. 2020, 17:11
Descoperirea făcută de cercetătorii chinezi este GRAVĂ: Coronavirusul este o combinaţie între SARS şi HIV

Cercetătorii chinezi spun că este foarte posibil ca aparatul respirator să sufere leziuni ireversibile chiar și în cazul pacienților vindecați. Rezultatele prezentate până acum se bazează pe autopsiile bolnavilor care au contractat virusul și n-au mai putut fi salvați.

Autoritățile de la noi spun că sunt la curent cu descoperirile cercetătorilor din China.

„Luăm în considerare și această observație, cum am luat toate observațiile care au venit de acolo. Vineri am avut o întâlnire cu secretarul I și II de la Ambasada Chinei, unde am discutat situația de la dânșii. Ne-au asigurat că toată experința lor va fi împărtășită în această săptămână într-o audioconferință și faptul că ei ajung, potrivit declarațiilor dânșilor, la zero cazuri noi în această săptămână, urmând să-și trateze doar cazurile vechi, cred că este o experiență care ne poate ajuta”, a declarat Nelu Tătaru – secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă la noi au fost tratați pacienți cu un tratament pentru HIV, Nelu Tătaru a spus că n-am avut pacienți cu o simptomatologie severă și cu o stare generală atât de alterată, încât să fie nevoie de aplicarea unui tratament agresiv, potrivit digi24.ro. 

Citeşte şi CORONAVIRUS. OMS avertizează: Ameninţarea unei pandemii a devenit foarte reală


loading...