Cercetătorii şochează: „Moartea este prevestită de o lumină albastră care pătrunde în organism”

Dacă până în prezent s-a crezut că moartea este un fenomen al cărui proces se produce relativ repede, noile studii din domeniu demonstrează contrariul. Oamenii de știință au descoperit că moartea oricărui organism viu se desfășoară sub forma unui proces extrem de lent comparabil cu un val care se transmite de la o celulă la alta.

30 mai 2014, 12:56
Cercetătorii şochează: „Moartea este prevestită de o lumină albastră care pătrunde în organism”

Această descoperire este una fantastică pentru că în viitorul nu foarte îndepărtat acest proces biochimic va fi oprit, iar moartea amânată sau chiar ignorată, scrie obiectiv.info.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au demonstrat: Există VIAŢĂ după MOARTE. Iată cum este posibil acest lucru

Procesul este foarte greu de înțeles pentru că cercetătorii s-au confruntat cu o lipsă de voluntari. Nimeni nu este dispus să participe la un experiment care în cele din urmă se va încheia prin moarte. Din acest motiv, cercetătorii au observat modul de propagare a fenomenului în rândul viermilor, dar și altor animale. Moartea, fie în cazul viermilor sau a oamenilor, se produce în același mod și se întâlnesc aceleași etape de tranziție extrem de lente, înainte să se ajungă la actul final.

Citeşte şi Un medic american a cântărit sufletul uman. Ce greutate are

Interesant este că în cazul viermilor, moartea a fost observată la microscop și seamănă cu o lumină de culoare albastră care pătrunde încet în toate celulele vietății, după care, la un interval determinat de timp, intervine moartea întregului organism.

„Am reușit să identificăm forma chimică a morții, care nu este altceva decât o lumină albastră care pătrunde în organismul viermilor și după un anumit timp viermele își găsește sfârșitul”, susține David James de la University College London.

Vezi mai multe amănunte aici.