Ceremonia anuală a cavalerilor Ordinului Jartierei, prezidată de Regina Elisabeta VIDEO

Regina Angliei a fost într-o formă de zile mari la o paradă fastuoasă organizată la castelul Windsor, potrivit România TV. Elisabeta a II-a a prezidat ceremonia anuală a Ordinului Cavalerilor Jartierei, cel mai exclusivist din Regat. Monarhul britanic acordă acest ordin pentru servicii deosebite aduse statului sau suveranului personal, însă ordinul nu poate avea niciodată mai mult de 24 de membri în acelaşi timp.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 14:12
Ceremonia anuală a cavalerilor Ordinului Jartierei, prezidată de Regina Elisabeta VIDEO

Regina Marii Britanii a prezidat ceremonia anuală a cavalerilor Ordinului Jartierei, la castelul Windsor.

Flancată de prinţul Charles şi de ducele de Cambridge, regina părea foarte binedispusă. Cu atât mai mult cu cât prinţul consort Philip a fost externat, după 11 zile de spitalizare.

Îmbrăcată în mantia de catifea albastru închis a ordinului Cavalerilor Jartierei, regina a defilat pe străzile din jurul castelului, până la capela Saint George, unde a avut loc o slujbă religioasă.

Mii de oameni s-au strâns în cetatea medievală pentru a o vedea pe suverană. Străzile s-au dovedit neîncăpătoare pentru public şi pentru militarii în uniforme de gală care au defilat, însă nici publicul, nici presa nu au putut intra în biserică.

Ordinul Jartierei este cel mai înalt ordin cavaleresc britanic, instituit în secolul al 14-lea.

Ordinul Jartierei este este cel mai înalt ordin cavaleresc britanic şi poate avea maxim 24 de membri în acelaşi timp.