Ceremonie spectaculoasă de Ziua Armatei. Militarii s-au retras cu torţe VIDEO

Ceremonie spectaculoasă la finalul manifestărilor de Ziua Armatei. Peste 100 de soldaţi au mărşăluit cu torţe pe străzile Capitalei. Un alt moment aşteptat a fost prezentarea noile uniforme combat ale armatei, care vor intra in dotare din 2017.

25 oct. 2016, 20:14
Ceremonie spectaculoasă de Ziua Armatei. Militarii s-au retras cu torţe VIDEO

Peste o sută de soldaţi în uniformă de sărbătoare au plecat în marş pe străzile şi bulevardele Capitalei. Marşul de retragere cu torţe a fost cel mai aşteptat moment dedicat Zilei Armatei.

Sute de bucureşteni s-au oprit să-i salute şi să-i fotografieze pe soldaţi. Mulţi au intonat cântece ostăşeşti alături de militari.

Pentru retragerea cu torţe, traficul rutier a fost întrerupt până la ora 19.00 pe Str. C. Mille şi pe Calea Victoriei (între Str. C. Mille şi Bd. Regina Elisabeta, pe banda I de circulaţie).

La finalul ceremoniilor dedicate zilei armatei, la cercul militar s-au prezentat noile uniforme care vor intra in dotarea armatei din anul 2017. Totul după un scurt moment de istorie, în care au fost readuse la viaţă ţinutele pe care le-au purtat înaintaşii ostaşilor români.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile în care sunt unităţi militare, în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militari români.

În Bucureşti, au avut loc ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei, din faţa Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, iar la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române a avut loc Ziua Porţilor Deschise. La ora 19.30, va fi prezentată noua uniformă militară combat a Armatei României, la Palatul Cercului Militar Naţional.

Totodată, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, militari din structuri ale vânătorilor de munte reconstituie marşul executat de primul batalion de vânători de munte, pe traseul Bucureşti (Mormântul Ostaşului Necunoscut) – Târgu Neamţ – Braşov.

Citeşte şi Ziua Armatei Române, sărbătorită printr-o serie de manifestări în toată ţara. Klaus Iohannis: România dispune de o Armată eficientă