Cererea de arestare a lui Marko Attila, votată miercuri în plen dacă nu va fi depusă demisia în original

Biroul Permanent al Camerei a stabilit, marţi, că raportul Comisiei juridice privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila va fi supus votului plenului în şedinţa de miercuri dacă demisia în original a deputatului nu va fi depusă până la sfârşitul programului.

07 apr. 2015, 12:57
Cererea de arestare a lui Marko Attila, votată miercuri în plen dacă nu va fi depusă demisia în original

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a făcut aceste precizări, arătând că cererea de demisie a lui Marko Attila nu a venit la Cameră în original, ci doar în copie şi nu poate fi luată în considerare.

Astăzi în plen se va discuta raportul dacă până la terminarea plenului demisia lui nu va veni semnată, nu a venit până la acest moment, mâine (miercuri – n.r.) la vot final va fi supus la vot raportul privind solicitarea ministului Justiţiei de arestare preventivă a lui Marko Attila”, a spus Ciolacu.

Camera Deputaţilor a amânat, săptămâna trecută, discutarea raportului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila până când cererea de demisie a acestuia din Parlament va fi depusă în original.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, în plen, miercuri, că cererea de demisie a deputatului UDMR Marko Attila a fost depusă la Biroul Permanent în copie şi, juridic, nu poate fi luată în considerare.

„Juridic nu putem să citim documentul în plen dacă nu avem originalul. Dacă am citi această demisie în plen, am întreba dacă persistă în demisie, apoi, raportul Comisiei juridice privind cererea de arestare preventivă nu ar mai fi subiectul Camerei Deputaţilor şi se trimit documentele la Parchet. Din punctul de vedere al Constituţiei, propun să amânăm citirea acestei demisii până vine originalul, o săptămână şi să scoatem de pe ordinea de zi raportul Comisiei juridice, pe care îl discutăm peste o săptămână”, a spus atunci Zgonea.

Comisia juridică a aprobat cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului UDMR, aceasta fiind a doua astfel de cerere în cazul său, prima solicitare fiind aprobată în 3 decembrie 2014.

Marko Attila nu se află în ţară de la sfârşitul anului trecut.