Cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali se va rejudeca

Magistraţii Judecătoriei Slobozia au decis, vineri, să rejudece solicitarea de eliberare condiţionată formulată de Ioan Becali, "pentru noi lămuriri", fiind fixat un nou termen de judecată pe 2 mai.

RomaniaTV.net
27 apr. 2018, 14:38
Cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali se va rejudeca

„În cauza având ca obiect contestaţia formulată de PÎCCJ-DIICOT împotriva sentinţei penale nr. 142/05.03.2018 pronunţată de Judecătoria Slobozia, instanţa a repus cauza pe rol pentru noi lămuriri şi a fixat termen de judecată la data de 02.05.2018”, arată în decizia instanţei, potrivit Mediafax.

Decizia vine după ce, în primă fază, Judecătoria Slobozia a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali.

Fostul impresar a fost încarcerat pe 20 februarie 2018 după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu, ca aceasta să-l achite în primă fază în dosarul Transferurilor. În această cauză, el a primit trei ani de închisoare, sentinţă la care se adaugă însă şi restul neexecutat din dosarul Transferurilor.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea a fost achitat, el fiind oricum încarcerat în dosarul Transferurilor. Totodată, fosta judecătoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în dosarul Transferurilor.