Revocarea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite. Principalele teme anunţate de Ludovic Orban

Cererea de revocare a Avocatului Poporului şi rapoartele de activitate ale Televiziunii Române şi Radioului Public se află pe ordinea de zi a Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. Şedinţa este programată marţi dimineaţă.

16 feb. 2021, 08:38
Revocarea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite. Principalele teme anunţate de Ludovic Orban
Revocarea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite

Revocarea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite.De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi se mai află şi  rapoartele de activitate ale Televiziunii Române şi Radioului Public.

Revocarea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite

Şedinţa este programată marţi, de la ora 09.30, în Sala Avram Iancu.

Citeşte şi Scandal la moţiunea împotriva ministrului Voiculescu. Cioloş şi Pâslaru, daţi afară din plen. Alexandru Rafila: Suferă de amnezie!

Preşedintele Camerei Depuaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că cererea de revocare a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor de activitate a Televiziunii Române şi Radioului Public se află pe ordinea de zi a şedinţei, dar şi alte subiecte.

„Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite, vom convoca o reuniune a camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vom aborda mai multe puncte pe ordinea de zi: constituirea comisiilor permanente ale Camerei și Senatului, constituirea delegațiilor Parlamentului la diferite organizații internaționale, cererea de revocare a Avocatului Poporului alături de raport, am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR și a radioului public, sunt mai multe proiecte legislative pentru modificarea legii statutul deputatului și senatorului, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziție pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie și alte puncte de introdus pe ordinea de zi. Va fi și discutată înființare Comisiei de Cod Electoral”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi Guvernul a publicat „ORDONANȚA AUSTERITĂȚII”. Documentul amână creșterea pensiei, taie voucherele de vacanță, elimină sporul COVID și dă studenților 50% gratuitate la transport!

Liderul Camerei Deputaților a mai lansat acuzații grave la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber. Orban o vede vinovată pentru că CCR i-a respins unele dintre sesizări, dar și pentru că a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor.

”Pe toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada de când a fost numită în funcție. Pe faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la Curtea Constituțională, care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și pe conduita partizană pe care a avut-o față de procesul de legiferare și față de proiectele de legi adoptate de Parlament ”, a spus Ludovic Orban.

 


loading...