Lovitură pentru Gigi Becali. ICCJ i-a respins cererea de reabilitare. „I se năzăreşte unui procuror şi mă ia ca recidivist”

Judecătorii ÎCCJ i-au respins lui Gigi Becali cerere de reabilitare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 07:06
Lovitură pentru Gigi Becali. ICCJ i-a respins cererea de reabilitare. „I se năzăreşte unui procuror şi mă ia ca recidivist”

„Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Gigi Becali a declarat, într-o intervenţie la România TV, că a făcut cererea de teamă să nu ajungă iar la puşcărie. 

„Bateţi apropo ca vezi Doamne Becali vrea să candideze. Nu, nu mă interesează politica, nu mai intru în politică. Doar am vrut să iau reabilitarea. Ştii de ce? I se năzăreşte unui procuror şi spune că am făcut o faptă penală şi mă ia ca recidivist. Glumesc, dar e posibil orice. Ce am vazut eu acum e posibil”, a explicat Gigi Becali.  

 

„Nici nu puteau să dea reabilitarea. Eu am forţat nota şi am făcut cererea cu un an inainte. Există o hotărâre a CCR care spune ca terminarea pedepsei se referă la terminarea efectivă, nu cea conditionata. 4 ani de la terminarea efectivă, adică 4 ani plus 3 ani jumate. Eu am facut 4 ani dupa 2 ani, deci nu puteau să o dea. Încalcau legea. Prin faptul că au facut asta însemna ca in Romania judecatorii cunosc legea in esenta”, spune Becali.

Gigi Becali a declarat joi că a venit în instanţă pentru „albire”, arătând că are interdicţia de a alege şi de a fi ales în funcţii publice după condamnările din cazul sechestrării, al schimbului de terenuri cu MApN şi cazul „valiza”.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (reabilitarea, n.r). Adică e o mică indreptare. (…) Dacă nu ceri reabilitarea, nu o iei niciodată. Trebuie să aştepţi 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aştept, doamne fereşte mai face un dosar, zice că eşti recidivist. Eu am făcut puşcărie degeaba şi de aia am şi venit să cer reabilitarea pentru ca judecatorii care au fost atunci sunt si acum, ei stiu, barfesc, stiu ca am facut puscarie degeaba. Omul care a dat puscaria nu e aici, voi stiti cine a dat-o, Livia Stanciu”, spunea Gigi Becali, joi, la ICCJ.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat un an şi zece luni de închisoare, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.