Cererea lui Năstase de eliminare din condamnare a celor 6 zile în care a stat internat, respinsă

Cererea formulată de Adrian Năstase, de eliminare din condamnarea la doi ani de închisoare dispusă în dosarul "Trofeul calităţii" a celor şase zile în care a stat internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, a fost respinsă miercuri de judecători, potrivit România TV. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 06:44
Cererea lui Năstase de eliminare din condamnare a celor 6 zile în care a stat internat, respinsă

Adrian Năstase a fost adus, marţi dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea unei cereri de computare. Fostul premier le-a cerut magistraţilor eliminarea din condamnarea sa definitivă a celor şase zile în care a fost internat la Spitalul Floreasca, arătând că din 20 până în 26 iunie a fost arestat şi a stat sub pază în unitatea sanitară.

În contestaţia la executare înaintată în 17 septembrie Tribunalului Bucureşti Adrian Năstase solicită „computarea” (scăderea perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care este condamnată o persoană-n.r.) celor şase zile pe care le-a petrecut internat la Spitalul Floreasca.

Cererea fostului premier a fost respinsă miercuri de juecători.

Perioada de spitalizare nu poate fi calculată ca executată dacă persoana condamnată îşi provoacă afecţiunile pentru care necesită internare, a explicat, marţi, procurorul prezent la judecarea cererii lui Adrian Năstase de eliminare din condamnarea sa a zilelor petrecute la Spitalul Floreasca.

Procurorul de şedinţă a arătat în faţa instanţei că, potrivit normelor legale în vigoare, nu se compută la perioadă efectiv executată zilele petrecute de condamnaţi în spitalele publice sau în spitalele penitenciarelor, când afecţiunile pentru care au fost internaţi au fost autoprovocate tocmai pentru a scăpa de executarea pedepselor.