Cererea lui Volodimir Zelenski a fost îndeplinită. Noile echipamente militare din SUA patrulează în Ucraina (VIDEO)

Ucraina primește întăriri. În social media au apărut primele imagini cu transportatoarele blindate americane M113A3, promise de președintele Joe Biden încă din aprilie.

15 iul. 2022, 09:17
Cererea lui Volodimir Zelenski a fost îndeplinită. Noile echipamente militare din SUA patrulează în Ucraina (VIDEO)

Mai multe videoclipuri cu primele transportatoare trimise în Ucraina au fost distribuite pe Twitter.

„După o lungă așteptare, primele transportoare blindate de personal M113A3 sunt văzute în uzul trupelor ucrainene de pe linia frontului”, notează Ukraine Weapons Tracker.

Toate cele 200 de vehicule poreclite „calul de bătaie” al armatei americane vor fi donate în curând Ucrainei, de către SUA. Acestea fac parte din pachetul în valoare de 800 de milioane de dolari asumat de Washington, în contextul conflictului Kiev – Moscova.

80.000 de transportatoare M113A3 au fost construite în Statele Unite între 1961 și 2007. Acestea au fost incluse în toate misiunile majore ale armatei americane în ultima jumătate de secol. În plus, ele au fost exportate în peste 50 de țări. Inclusiv Israelul de utilizează.

Sprijinul Occidentului nu se oprește aici. De curând, Spania a anunțat că este gata să trimită în Ucraina 20 dintre transportatoarele sale blindate.

 

Volodimir Zelenski vrea și mai multe arme

 

Livrările de echipamente continuă în Ucraina, pe fondul insistențelor lui Volodimir Zelenski. Unii reprezentanți ai armatei chiar se implică personal în achiziția de arme. De exemplu, luna trecută, forțele armate ucrainene au recepționat mai multe vehicule blindate de patrulare Pinzgauer 718 6×6. Un militar de la Kiev le-a cumpărat de la o companie privată din Marea Britanie.

Oricum, se anunță livrări impresionante de arme în Ucraina, în continuare. Președintele Zelenski nu vrea să capituleze, în ciuda pierderilor teritoriale deja confirmate.

„Astăzi sunt multe referiri la întâlnirea din Turcia privind deblocarea exporturilor agricole din țara noastră prin Marea Neagră. Facem, într-adevăr, eforturi semnificative pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piața mondială. Și sunt recunoscător Națiunilor Unite și Turciei pentru eforturile lor. Succesul acestei povești nu depinde doar de Ucraina, ci fără exagerare, de întreaga lume.

Dacă reușim să înlăturăm amenințarea rusă pentru a putea naviga în Marea Neagră, aceasta va elimina gravitatea crizei alimentare mondiale. Delegația ucraineană m-a informat că există ceva progrese. Vom conveni asupra detaliilor cu Secretarul General al ONU în zilele următoare”, a declarat Volodimir Zelenski în cea mai recentă intervenție.