Cererile de pensionare ale judecătorilor Mustaţă şi Rovenţa,amânate până la soluţionarea dosarelor de corupţie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat marţi cererile de pensionare formulate de judecătorii Stan Mustaţă şi Elena Rovenţa, suspendaţi în prezent din funcţie, până la soluţionarea definitivă a dosarelor de corupţie în care sunt implicaţi, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
26 aug. 2014, 11:27
Cererile de pensionare ale judecătorilor Mustaţă şi Rovenţa,amânate până la soluţionarea dosarelor de corupţie

Membrii CSM au motivat amânarea dezbaterilor invocând intrarea în vigoare a legii prin care magistraţii corupţi nu mai pot beneficia de pensii speciale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi s-a aflat nota Direcţiei resurse umane privind cererea de pensionare formulată de Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, precum şi cea referitoare la cererea formulată de Elena Rovenţa, judecător la Tribunalul Bucureşti.

CSM a mai amânat, în 30 mai, discutarea cererii de pensionare a judecătorului Stan Mustaţă, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru mai multe fapte de corupţie, după ce a cerut bani de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora.

Judecătoarea Elena Rovenţa a fost trimisă în judecată tot în stare de arest preventiv. Aceeaşi decizie a fost luată pentru alţi trei judecători de la Tribunalul Bucureşti, pentru oamenii de afaceri Dan Adamescu, Iosif Armaş, Gabriel Hanganu şi pentru patru practicieni în insolvenţă. Toţi sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind decizii favorabile în dosare de insolvenţă.

În 14 iulie, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea prin care magistraţii şi membrii personalului de specialitate juridică ce au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie nu mai beneficiază de pensia de serviciu.