Cernea, ameninţat cu RETRAGEREA sprijinului politic după proiectul privind parteneriatul pentru gay

Publicat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 11:38 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 11:38 // Sursa: RTV.net

Deputatul PSD Remus Cernea este ameninţat cu retragerea sprijinului politic după ce a anunţat că intenţionează să depună un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil  între persoanele de acelaşi sex.

Foto: România TV

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, pentru Mediaafx, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

"Cer PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului PSD Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex", a declarat Haşotti.

Deputatul USL Remus Cernea vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

"Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători", a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la cabinetul său parlamentar din municipiul Constanţa.

CITEŞTE ŞI Mazăre îl insultă din nou pe Cernea: E TÂMPITĂ rău

El a explicat că acest parteneriat civil ar fi un avantaj şi pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relaţiei lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lăsa celuilalt o moştenire după deces, nu ar mai putea fi atacat în instanţă de familie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 apr 15:22
...ţeapă cu el. Altceva nu pot să spun”, a mai spus secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru...
13 apr 13:20
Răspunde | Votează email 0 email
mossad
asta e prost tare si cei care lau vottat sunt la fel de prosti.Cum naiba sa nu ajungem o tara de cacat ca ne conduce toti parveniti si toti ntarai.
13 apr 11:46
...să depună un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil  între persoanele de acelaşi sex. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Cernea, ameninţat cu RETRAGEREA sprijinului politic după proiectul privind parteneriatul pentru gay...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H