Certificat verde la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Florin Cîţu anunţă ce reguli trebuie să respecte credincioşii

Florin Cîţu a anunţat că pelerinajul de la Sfânta Parascheva poate fi organizat dacă se respectă regulile aflate în vigoare pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Potrivit premierului, cei care vor să intre în biserică ar putea avea nevoie de certificatul verde.

01 oct. 2021, 13:31
Certificat verde la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Florin Cîţu anunţă ce reguli trebuie să respecte credincioşii

Certificat verde la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Florin Cîţu anunţă în ce condiţii se va desfăşura pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Premierul a declarat, vineri seară, că cei care vor să participe la pelerinajul de Sfânta Parascheva trebui să respecte o serie de reguli pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Certificat verde la pelerinajul de la Sfânta Parascheva

Citeşte şi Florin Cîţu, declaraţii de ultim moment: Restaurantele rămân deschise doar pentru două categorii de oameni!

Prim-ministrul spune că înainte de desfăşurarea procesiunii, organizatorii ar trebui să solicite DSU local şi o recomandare în acest sens.

„Dacă se respectă exact regulile pe care le avem în vigoare în acest moment, nu văd o problemă. Dar trebuie să respecte: distanţare socială, mască, dezinfectant. Cred că, dacă toate acestea se respectă, nu trebuie să fie o problemă”, a spus premierul Cîţu vineri seară, la TVR 1.

Premierul a anunţat că cei care vor să intre în biserica în care se află moaştele Sfintei Parascheva ar putea avea nevoie de certificatul verde pentru a demonsta că au fost vaccinaţi sau că au trecut prin boală.

„În partea de interior ar trebui, teoretic. Dacă sunt la coadă, afară, nu este nevoie, sunt afară, în spaţiu liber. Dacă este aşa, da. Dar acum nu ştiu exact care vor fi procedurile acolo şi cum se va desfăşura întreg pelerinajul. Eu zic că cel mai bine ar fi ca organizatorii să ceară celor de la DSU să vadă … o recomandare. DSU poate să dea recomandare şi ar fi bine, înainte de a începe procesiunea, să fie cerută o recomandare de la DSU, ca să se ştie exact regulile care trebuie respectate”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi Lovitură pentru românii care se bazau pe testare. Florin Cîțu a făcut anunțul dur: ”Nu mai au parte de excepții, sunt ca cele nevaccinate” Care e motivul!