Certificate COVID-19 false, eliberate într-un cabinet medical din Giurgiu. Percheziţii în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov

Cinci percheziţii au loc miercuri dimineaţă, într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare Covid-19 într-un cabinet medical din Giugiu.

26 ian. 2022, 10:24
Certificate COVID-19 false, eliberate într-un cabinet medical din Giurgiu. Percheziţii în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, fac  5 percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid-19.

Activitatea vizează un cabinet medical individual din Giurgiu, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestuia.

Citeşte şi: Primul semn că eşti infectat cu OMICRON. Ce se întâmplă cu vocea ta

În Buzău, patru membri ai aceleiaşi familii – soţ, soţie, fiică şi ginere – au beneficiat de certificate de vaccinare  obţinute în acest cabinet medical.

Citeşte şi: Octavian Jurma, avertisment terifiant: „Pandemia e posibil să ne servească o variantă surpriză. Există o şansă reală să vedem valori între 40,000 şi 50,000 de cazuri pe zi”

Dosarul penal are la bază săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi uz de fals. Poliţiştii vor pune în executare 8 mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi duse la sediul Poliţiei, pentru audieri. Activităţile beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Giurgiu şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.