Certificatul de Situaţii de Urgenţă, nou termen-limită anunţat de Ministerul Economiei. Care sunt ultimele modificări

Noul termen limită pentru obţinerea Certificatelor de Situaţii de Urgenţă este 15 iunie. Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat miercuri că lunile aprilie şi mai sunt luate în calcul la emiterea certificatelor.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 14:40
Certificatul de Situaţii de Urgenţă, nou termen-limită anunţat de Ministerul Economiei. Care sunt ultimele modificări

Ultimele modificări privind metodologia de acordare a Certificatelor de Situaţii de Urgenţă (CSU) operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS – CoV- 2 au fost stabilite prin Ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial al României, transmite News.ro.

„Potrivit noului Ordin al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, Certificatele de Situaţie de Urgenţă se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii ca urmare a efectelor deciziilor autorităţilor publice competente pe perioada stării de urgenţă sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020”, a informat Ministerul Economiei.

De asemenea, termenul până la care Ministerul Economiei poate elibera certificate de situaţii de urgenţă, la cerere se prelungeşte până la data de 15 iunie 2020.

„Noutatea este că Certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referinţă şi luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie şi mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie. Am luat aceste decizii în urma dialogului neîntrerupt purtat cu operatorii economici în această perioadă, deoarece această iniţiativă de sprijin a fost demarată ca răspuns la nevoile lor şi ea trebuie să răspundă cât mai multor companii în dificultate”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Cum se obţine Certificatul pentru Situaţii de Urgenţă

Prevederile se regăsesc deja în platforma http://prevenire.gov.ro şi de ele pot beneficia operatorii economici care accesează aplicaţia pentru obţinerea unui CSU.

Actualul Ordin modifică Ordinul ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situaţii de urgenţă operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei de coronavirus.

Stare de alertă în România, timp de 30 de zile. Parlamentul a votat


loading...