Certificatul verde nu va fi OBLIGATORIU la locul de muncă. Florin Cîţu se opune

PSD, PNL și UDMR s-au înțeles ca certificatul electronic COVID-19 să fie adoptat până la finalul anului. Florin Cîţu face opinie separată.

23 dec. 2021, 10:14
Certificatul verde nu va fi OBLIGATORIU la locul de muncă. Florin Cîţu se opune

Certificatul verde va fi adoptat până la finalul anului. Miercuri seara aceștia au modificat proiectul întocmit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, așa încât să fie eliminată prevederea care condiționa accesul angajaților la locul la muncă în funcție de certificatul verde.

Președintele PSD, Macel Ciolacu, a precizat că „eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (n.r.: electronic Covid) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”, a spus liderul PSD.

Alexandru Rafila, avertisment despre riscul transmiterii Omicron: „Are o creștere explozivă”. Ultimele detalii despre certificatul Covid
Miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu liderii coaliției de guvernare, iar în urma acestei întâlniri s-a decis ca certificatul COVID la locul de muncă să nu devină obligatoriu.

Potrivit surselor Antena 3, președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor coaliției că nu este momentul pentru a lua astfel de măsuri, ținând cont și de protestele care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Conform surselor citate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu este de acord cu solicitarea președintelui României, Klaus Iohannis, iar joi ar urma să se ia o decizie finală în privința certificatului.

De asemenea, de precizat în acest context e și declarația lui Alexandru Rafila, care a amenințat cu demisia dacă România nu implementează certificatul verde.

Inițial, liderii coaliției au decis ca proiectul să fie trecut săptămâna următoare prin Guvern și ulterior să fie transmis spre dezbatere și adoptare către Parlament.

„Certificatul reduce mult riscul de transmitere, dar trebuie să intre rapid în vigoare, înainte de posibila creștere a numărului de cazuri. Din punctul meu de vedere, procedura aplicabilă este asumarea răspunderii Guvernului. PSD sprijină soluția, rămâne de văzut dacă și-o vor asuma partenerii noștri de coaliție. Dacă vom tergiversa lucrurile, vom ajunge ca certificatul verde să fie aprobat foarte târziu și efectele lui vor fi minime”, a spus Alexandru Rafila.

Florin Cîțu, despre proiectul care exclude obligativitatea certificatului verde la serviciu: ‘A fost trimisă o variantă, dar nu e finală’
Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că varianta proiectului care nu mai prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă nu este cea finală.

„Nu pot să vorbesc de ceva ce nu avem. A fost trimisă o variantă, dar nu e finală.  Eu am spus că avem un proiect în Parlament și să mergem mai departe. Eu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare. Orice măsură are efecte directe și indirecte. Până nu avem o variantă eu nu pot să discut.

Certificatul verde COVID, adoptat prin procedură de urgenţă. Acordul PSD – PNL în coaliţie
Nu știu de unde aveți dvs. (n. r.: către jurnaliști)  informația dacă acesta e proiectul final. Am trimis la specialiști. Orice măsură luăm trebuie să aibă un impact. Din punctul meu de vedere  acest certificat trebuie să fie o motivație să se vaccineze oamenii. Hai să avem o variantă de proiect”, a spus Cîțu.


loading...
Partenerii noștri