Certificatul verde, obligatoriu la Vatican din 1 octombrie. Italia a devenit prima ţară din Europa care a impus această măsură

Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie. Italia a devenit joi prima ţară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toţi angajaţii. Măsura va fi introdusă din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

20 sept. 2021, 19:58
Certificatul verde, obligatoriu la Vatican din 1 octombrie. Italia a devenit prima ţară din Europa care a impus această măsură
Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican din 1 octombrie

Certificatul verde

, obligatoriu la Vatican. De la 1 octombrie, intrarea în Vatican va fi permisă numai cu „green pass-ul”, scrie agenţia ANSA. Decizia a fost luată de Comisia Pontifică pentru statul Vatican.

Certificatul verde, obligatoriu la Vatican

Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”, se arată în decizie.

Italia a devenit joi prima ţară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toţi angajaţii. Măsura va fi introdusă din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

Citeşte şi: Italia revizuieşte modul de calcul al facturilor la electricitate. Majoritate ţarilor UE încearcă să protejeze consumatorii în faţa exploziei preţurilor la energie

Profesorii fără certificat nu intră în şcolile din Italia

Italia nu renunță la regulile de prevenție de anul trecut: ore decalate de începere a cursurilor, distanțare, mască de protecție obligatorie pentru copiii care au peste 6 ani și capacitate redusă în autobuzele școlare, potrivit wantedinrome.com.

Principala diferență este că angajații unităților de învățământ și părinții care intră în școli trebuie să aibă certificatul verde digital, care să ateste că au fost vaccinați, că au fost testați negativ sau că au trecut prin boală.

Certificatul nu este obligatoriu și în cazul elevilor, dar este necesar pentru studenți și pentru personalul universităților.