Certificatul verde, OBLIGATORIU. Persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în frizerii şi la evenimente, începând de luni în Austria

Oamenii vor fi considerați complet vaccinați doar timp de nouă luni după a doua doză de vaccin Covid-19.

08 nov. 2021, 08:14
Certificatul verde, OBLIGATORIU. Persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în frizerii şi la evenimente, începând de luni în Austria

Certificatul verde, OBLIGATORIU la viena. Austria a anunțat la sfârşitul săptămânii trecute o înăsprire semnificativă a restricțiilor Covid în toată țara, persoanelor nevaccinate fiindu-le interzisă intrarea în restaurante, frizerii și la evenimente, scrie thelocal.at.

Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare. Care sunt amendamentele aduse de PSD

Dovada vaccinării complete sau a trecerii prin boală va fi necesară în mai multe domenii:

  • Gastronomie (restaurante, cafenele, baruri, în interior sau în aer liber)
  • Hoteluri
  • Servicii care necesită contact fizic apropiat, cum ar fi frizerii și saloanele de înfrumusețare
  • Cinematografe și teatre
  • Evenimente pentru peste 25 de persoane, așezate sau în picioare.

Aceasta înseamnă că persoanele nevaccinate nu vor putea intra în aceste zone fără certificatul verde. Va exista o perioadă de tranziție de patru săptămâni pentru introducerea acestei reguli, timp în care un test PCR negativ în combinație cu dovada unei prime doze de vaccin Covid-19 va fi suficient.

Pentru locurile de muncă, testele PCR vor fi în continuare valabile pentru intrare.

Măștile FFP2 vor fi necesare în mai multe locuri:

  • Locații culturale precum biblioteci și muzee
  • Telecabine
  • Toate locurile de vânzare cu amănuntul
  • Transportul în comun și pentru clienții din supermarketuri și farmaciiÎn aceste locuri, nu este necesar certificatul verde.

Se schimbă și valabilitatea Green Pass al Austriei, aplicația folosită pentru a arăta dovada vaccinării. Oamenii vor fi considerați complet vaccinați doar timp de nouă luni după a doua doză de vaccin Covid-19. Scopul acestui lucru este de a încuraja realizarea celei de-a treia doze, care este disponibilă pentru toată lumea de la șase luni după a doua doză.

Noile restricții intră în vigoare de luni, 8 noiembrie.

Germania decide administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-COVID tuturor

A treia doză de vaccina anti-COVID pentru toată lumea, la şase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferinţa miniştrilor sănătăţii din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult şi loveşte puternic. Ne aşteaptă săptămâni dificile”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune.

Certificatul verde nu va mai fi valid pentru cei care au avut Covid, dacă situaţia epidemiologică nu se va îmbunătăţii. Croaţia anunţă măsuri dure şi introduce obligativitatea permisului pentru toţi angajaţii din sectorul public

Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricţiona accesul în restaurante, baruri şi evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de Covid, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, iar 154 de pacienţi au murit.

Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creştere uşoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienţi la terapie intensivă la 100.000 de locuitori. Această cifră este foarte departe de pragul maxim atins la Crăciunul anului trecut, când a ajuns la 15,5.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, atrăgea atenţia că Europa este din nou epicentrul pandemiei, iar rata de transmitere este „foarte îngrijorătoare”.